Here are the today’s Kaun Banega Crorepati 9 or KBC 9 Questions and Answers asked in Episode 5 on 1st September 2017 on Sony Entertainment Channel.

Kaun Banega Crorepati 9

1. Which state was Ram Nath Kovind serving as governor, just prior to his election as president of India ?

A. Uttar Pradesh
B. Jharkhand
C. Rajasthan
D. Bihar

Answer: D. Bihar

2. According to the Ramayana, Lord Brahma created Ahilya for which rishi as a reward for his ‘tapasya’ ?

A. Atri
B. Sadananda
C. Gautama
D. Kashyapa

Answer: C. Gautama

3. Who among the youngest Indian woman to win an Olympic medal ?

A. P V Sindhu
B. Sakshi Malik
C. Mary kom
D. Saina Nehwal

Answer: A. P V Sindhu

4. Which one if  these is not a 21st century invention ?

A. iPhone
B. Google
C. Skype
D. YouTube

Answer: B. Google

5. Which Indian  hill station gets its name from the Tibetan words that means ‘Land of the thunderbolt’ ?

A. Gangtok
B. Aizawl
C. Darjeeling
D. Kohima

Answer: C. Darjeeling

6. Where did Sunita Williams display the Indian flag on Independence day in 2012 ?

A. NASA Headquarters
B. Moon
C. International Space Station
D. UN Headquarters

Answer: C. International Space Station

7. What was the subject of the Henderson Brooks – Bhagat report ?

A. Indo-Pak war of 1947-48
B. Sino-India war of 1962
C. Indo-Pak war of 1965
D. Indo-Pak war of 1971

Answer: B. Sino-India war of 1962

8. What is the name of Chandan Prabhakar’s character in ‘The Kapil Sharma Show’ broadcast on Sony Entertainment Television ?

A. Prakash Paanwala
B. Kamlesh Kiranewala
C. Chandu Chaiwala
D. Mahesh Machchhiwala

Answer: C. Chandu Chaiwala

9. Inme se kis social networking site ka chinh ik ‘Pakshi’ hai ?

A. Snapchat
B. Tumbler
C. Twitter
D. WhatApp

Answer: C. Twitter

10. This dialogue is from which film ?

A. Kapoor & Sons
B. Piku
C. Baar Baar Dekho
D. Happy Bhag Jayegi

Answer: B. Piku

11. In football, which of these players wears a different color jersey, from the rest of his team, on the field ?

A. Forward
B. Goalkeeper
C. Defender
D. Midfielder

Answer: B. Goalkeeper

12. Which one of these Yogasanas is performed by lying flat on one’s back ?

A. Bhujangasana
B. Padmasana
C. Garudasana
D. Shavasana

Answer: D. Shavasana

13. Tamarind juice is a key ingredient in which of these dishes ?

A. Idli
B. Dosa
C. Sambhar
D. Pongal

Answer: C. Sambhar

14. Which is the only animal to be featured in the name of an IPL team ?

A. Horse
B. Tiger
C. Elephant
D. Lion

Answer: D. Lion

15. Who is the first Indian woman wrestler to win the ‘Rajiv Gandhi Khel Rattan Award’ ?

A. Geeta Phogat
B. Sakhshi Malik
C.  Babita Kumari
D. Vinesh Phogat

Answer: B. Sakhshi Malik

16. Identify the singer ?

A. Alia Bhatt
B. Priyanka Chopra
C. Parineeti Chopra
D. Sonakshi Sinha

Answer: B. Priyanka Chopra

17. Who is the only bowler in ODI’s both men’s and women’s cricket included, to take four wickets in a match without conceding a single run ?

A. Dane van Niekerk
B. Chaminda Vass
C. Glenn McGrath
D. LucyPearson

Answer: A. Dane van Niekerk

18. Which Bharat Ratna dedicated his award to his mother and all the mother’s who sacrificed their wishes for their children ?

A. C N R Rao
B. Amartya Sen
C. A P J Abdul Kalam
D. Sachin Tendulkar

Answer: D. Sachin Tendulkar

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here