Here are the today’s Kaun Banega Crorepati 9 or KBC 9 Questions and Answers asked in Episode 4 on 31st August 2017 on Sony Entertainment Channel.

Kaun Banega Crorepati 9

1. Which courtier of Mughal emperor Akbar rebuilt the Kashi Vishwanath Temple in the 16th century ?

A. Abul Fazi
B. Birbal
C. Tansen
D. Todar Mal

Answer: D. Todar Mal

2. What kind of animal is Kheleo, the mascot of the FIFA U-17 World Cup to be held in India later this year ?

A. Royal Bengal Tiger
B. Asiatic Lion
C. Clouded Leopard
D. Lion Tailed Macaque

Answer: C. Clouded Leopard

3. Which of these scientists lost their life as a consequence of their own discovery ?

A. Ernest Rutherford
B. Alfred Nobel
C. Marie Curie
D. Nicola Tesla

Answer: C. Marie Curie

Fastest Finger First Question

4. Arrange these words to form the lyrics of a famous Hindi film song ?

A. Janab Ka B. Hai Apka C. Haal Kaisa Hai D. Kya Khayal

A. ABCD
B. CBDA
C. CDBA
D. CADB

Answer: D. CADB

5. In a song in the film “Bajrangi Bhaijaan” what is said to be “Teri bhookh ka ilaaj” ?

A. Mutton Rogan Josh
B. Chicken Kukdu- Ku
C. Galauti Kebab
D. Mutton Mirach Masala

Answer: B. Chicken Kukdu- Ku

6. Which one of the following is not an internet browser ?

A. Internet Explorer
B. Mozilla Firefox
C. Google Chrome
D. Microsoft Windows

Answer: D. Microsoft Windows

7. What will you get if you subtract ‘dedh’ from ‘dhai’ ?

A. One
B. Half
C. Three
D. Two

Answer: A. One

8. Which of these international organizations deals with the rules of trade between nations ?

A. WHO
B. ILO
C. WTO
D. UN

Answer: C. WTO

9. Which cricketer’s voice is this ?

A. Virendra Sehwag
B. Gautam Gambhir
C. Harbhajan Singh
D. Rohit Sharma

Answer: A. Virendra Sehwag

10. Which of these Indian states does not have an international border ?

A. Sikkim
B. Bihar
C. Rajasthan
D. Jharkhand

Answer: D. Jharkhand

11. In a Public bio, who described himself thus, “Son of a famous father. Father of a famous son. I am the hyphen between them” ?

A. Randhir Kapoor
B. Rishi Kapoor
C. Jeetendra Kapoor
D. Anil Kapoor

Answer: B. Rishi Kapoor

12. Which one of the following was the first Indian man to reach the final of an Olympic athletics event ?

A. Milkha Singh
B. K D Jadhav
C. G S Randhawa
D. Kenneth Powell

Answer: A. Milkha Singh

Fastest Finger First Question

13. Starting with the largest, arrange these cricket scores in descending order ?

A. Tihra Shatak B. Shatak C. Dohra Shatak D. Ardh Shatak

A. ABCD
B. ACBD
C. ABDC
D. DCBA

Answer: B. ACBD

14. Inme se kis shabad ka arth “Halka Garam” hota hai ?

A. Bulbula
B. Churmura
C. Gunguna
D. Kurkura

Answer: C. Gunguna

15. In which part of the body is the ornament ‘Kardhani’ worn ?

A. Waist
B. Ankle
C. Head
D. Ear

Answer: A. Waist

16. The ‘Odd-Even Scheme’ in Delhi was implemented to bring down the alarming high rate of what ?

A. Obesity
B. Air pollution
C. Inflation
D. Unemployment

Answer: B. Air pollution

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here